Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VWS-subsidie nieuwe iconen laaggeletterden

PW Magazine 51/52, jaar 2015 - 16-12-2015
Voor de campagne ‘Kunt u dat even uitleggen?’, om medicijngebruik te bevorderen van laaggeletterden, heeft de KNMP subsidie ontvangen van het ministerie van VWS. In 2016 zal de tentoonstelling ‘Kunt u dat even uitleggen?’, inclusief een e-learning voor verzorgenden en apothekersassistenten, op zeven locaties verspreid door Nederland te zien zijn.

Verder ontwikkelt de KNMP volgend jaar diverse tools, zoals een app die laaggeletterden door middel van iconen en animaties helpt bij hun geneesmiddelengebruik. Een innametool met klok, datum en alarmfunctie – in te stellen door apotheker, arts of mantelzorger – biedt ondersteuning bij het op tijd innemen van hun medicijnen. Verder zal de KNMP tools voor laaggeletterden vertalen in gebarentaal, omdat doven behalve slechthorend vaak ook laaggeletterd zijn.

Pictogrammen toevoegen aan geneesmiddelen vergroot het begrip van de informatie voor laaggeletterden, daarvoor is volgens de KNMP evidence. Daarom ontwikkelt de KNMP naast animaties en medicijnteksten ook nieuwe iconen voor goed geneesmiddelengebruik.

Document acties

Back to top