Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Haagse Transvaal Apotheek bereidt wietolie

PW Magazine 16, jaar 2015 - 10-04-2015
De Transvaal Apotheek van de apothekers Arwin Ramcharan en Paul Lebbink in Den Haag bereidt binnenkort zelf medicinale wietolie. De eigen bereide olie is vooral bedoeld voor kinderen die onvoldoende baat hebben met de gangbare anti-epileptica.

Medicinale wiet wordt al jaren gegeven aan onder meer terminale patiënten en mensen met multiple sclerose. Onlangs heeft fabrikant Bedrocan een variëteit ontwikkeld die geen THC meer bevat. Daardoor werd het mogelijk wietolie te maken, waarvan kinderen niet high worden. Van de olie zijn één à zeven druppeltjes per dag in een drank of op de tong van een kind voldoende.

Lebbink en Ramcharan besloten de wietolie te maken, omdat ze signalen opvingen dat sommige ouders steeds vaker zelf op een soms onverantwoorde manier illegaal een wietmedicijn maken of kopen in webshops met een onduidelijke kwaliteit.

Ouders zijn strafbaar als ze wietmedicatie maken. “Een apotheker mag dat wel en kan bovendien de kwaliteit borgen”, zegt Lebbink. “En bovendien meewerken aan kennisopbouw van het gebruik van deze niet-geregistreerde producten.”

Document acties

Back to top