Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Toegevoegde richtlijnen rivaroxaban

PW Magazine 10, jaar 2015 - 12-03-2015
Aan de productinformatie van rivaroxaban (Xarelto) zijn richtlijnen toegevoegd voor het gebruik bij patiënten met non-valvulair atriumfibrilleren die cardioversie ondergaan.

Rivaroxaban kan gestart of gecontinueerd worden bij patiënten die mogelijk cardioversie nodig hebben. Bij TEE (transesophageal echocardiogram) begeleide cardioversie bij patiënten die niet eerder behandeld zijn met antistollingsmiddelen moet de behandeling met rivaroxaban ten minste 4 uur voor cardioversie gestart worden om adequate antistolling te garanderen. Bij alle patiënten moet voorafgaand aan de cardioversie worden bevestigd dat de patiënt rivaroxaban heeft ingenomen zoals voorgeschreven. Er moet rekening gehouden worden met vastgestelde aanbevelingen in richtlijnen voor antistollingsbehandeling bij het maken van beslissingen met betrekking tot het starten van de behandeling en de behandelingsduur bij patiënten die cardioversie ondergaan.

Deze aanpassing is gebaseerd op een positief advies van de Committee for Medicinal Products for Human Use van het EMA.

Document acties

Reacties

05-03-2015 09:31
I.M.C. van Velzen zegt:

Ik zou graag willen weten welke richtlijnen zijn toegevoegd.

06-03-2015 08:39
Kring-apotheek Swarte zegt:

Bijna is het duidelijk, maar nog niet helemaal.
Is rivaroxaban bij cardio-conversie nu wel of niet geïndiceerd? Waaruit bestaat de aanpassing van de productinformatie van rivaroxaban?
Nog een keer het stukje herzien svp.

16-03-2015 16:42
Kring-apotheek Swarte zegt:

Bedankt.

Back to top