Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Recall clonidine-tabletten van Teva

PW Magazine 24, jaar 2015 - 02-06-2015
Geneesmiddelenfabrikant Teva roept met onmiddellijke ingang de tabletten Teva clonidine HCI 0,150 mg van charge 51764011 op patiëntenniveau terug. Teva leverde sinds 10 september 2014 deze charge aan groothandels uit. Andere charges en ander sterktes van deze tabletten hebben geen problemen.

Teva ontving een melding dat in een verpakking clonidine HCl 0,150 mg Teva met chargenummer 51764011 een blister alprazolam CF 0,25 mg was gevonden.

Deze mix-up is te herleiden tot het verpakkingsproces bij de verpakker. Omdat niet is uit te sluiten dat er meer blisters alprazolam zijn mee verpakt, heeft Teva in overleg met Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloten de charge terug te roepen.

Het innemen van alprazolam in plaats van clonidine brengt veiligheidsrisico’s met zich mee voor de patiënt.

Apothekers wordt verzocht hun voorraad te controleren en patiënten te vragen de thuis nog aanwezige verpakkingen terug te brengen naar de apotheek. Ook de aangebroken verpakkingen van de genoemde charge kunnen worden teruggestuurd naar de groothandel.

De Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) heeft voor deelnemers met toegang tot SFK Select een rapportage klaargezet met de patiënten aan wie een apotheek clonidine 0,150 mg Teva-tabletten sinds september 2014 verstrekte.

Teva heeft een vervangende charge beschikbaar die wel voldoet aan de kwaliteitseisen.

Document acties

Back to top