Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Mitomycin-C Kyowa intravesicaal wegens deeltjes

PW Magazine 8, jaar 2015 - 18-02-2015
De hoeveelheid subvisible particles (bijna niet zichtbare deeltjes) in Mitomycin-C Kyowa 40 mg neemt toe gedurende de houdbaarheidsperiode van het geneesmiddel. Dit blijkt uit recent onderzoek en geldt voor de nieuwe batches.

Hierdoor bestaat de kans dat er, tegen het einde van de houdbaarheidsdatum van het product, meer van deze deeltjes in het geneesmiddel aanwezig zijn dan toegestaan is bij intraveneus gebruik.

Aangeraden wordt om de huidige batches Mitomycin-C Kyowa 40 mg uitsluitend intravesicaal (met een katheter in de blaas) toe te dienen en niet intraveneus. De verpakkingen waarvoor de genoemde beperking geldt, zijn herkenbaar aan een rode sticker met de volgende tekst: uitsluitend voor intravesicaal gebruik.

De hierboven beschreven voorraden worden door de fabrikant teruggehaald zodra er weer voorraden beschikbaar zijn zonder deze beperking.

De toedieningswijze van Mitomycin-C Kyowa 2 mg blijft ongewijzigd. Dit product mag zowel intraveneus, intra-arterieel (in de slagader) als intravesicaal worden gebruikt. Mitomycin-C wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van bepaalde vormen van kanker.

Document acties

Back to top