Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Lintje voor apotheker Paul van Bakel

02-03-2015
Apotheker Paul van Bakel heeft een lintje ontvangen voor zijn bijdrage aan de eerstelijns gezondheidszorg in Sliedrecht. Burgemeester Bram van Hemmen van Sliedrecht heeft hem vanmiddag de Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Huisartsen hadden Van Bakel voorgedragen voor een lintje. De KNMP ondersteunde de aanvraag.

Van Bakel was gister dertig jaar actief als apotheker. Volgens de huisartsen verdient hij deze onderscheiding vanwege de energie die hij in die periode heeft geïnvesteerd in de eerste lijn in Sliedrecht. Van Bakel heeft onder meer bijgedragen aan de oprichting van een Ahoed, de Dienstapotheek Drechtsteden en een eerstelijns commissie.

Verder was Van Bakel vijftien jaar actief in de Pharmacom-raad en hij is een van de initiatiefnemers van de Proeftuin innovatieve farmaceutische zorg, in 2011 onderscheiden met de KNMP Zorginnovatieprijs. Van Bakel voerde de proeftuin uit met de Coöperatieve Vereniging Connecting Care, waarbij dertien apotheken en 42 regionale huisartsen waren betrokken.

Van Bakel was tien jaar bestuurslid van het Departement Dordrecht van de KNMP, hij vertegenwoordigde de KNMP in het Pensioenfonds Medewerkers Apotheken en hij is  voorzitter geweest van de projectgroep Landelijke Openbare Apotheken (LOA).

In 2000 introduceerde Van Bakel het geautomatiseerd geneesmiddeldistributiesysteem (GDS) in Nederland, met de eerste Baxter-machine. Zijn apotheek was de eerste in Europa met een robot voor het opbergen en aanreiken van geneesmiddelen, waarvoor hij in 2002 de KNMP Innovatieprijs ontving.

Document acties

Back to top