Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Lintjes voor twee apothekers

28-04-2015
Twee apothekers kregen dit jaar een koninklijke onderscheiding: Elvire ten Berge-de Ridder en Tense Maats-Holm.

Elvira ten Berge, apotheker van apotheek Het Oude Land in ’s-Gravenzande, ontving de koninklijke onderscheiding op vrijdag 24 april 2015 van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. Ze kreeg het lintje wegens haar vele vrijwilligersactiviteiten voor kerk en samenleving.

Ten Berge zet zich bijvoorbeeld als bestuurslid van de Stichting Kikkeropfleurdoos al jarenlang in voor kankerpatiënten. Deze stichting stelt informatiedozen samen met handige tips en producten voor kankerpatiënten.

Tense Maats-Holm, werkzaam als apotheker in Apotheek Wildersgang in Delfzijl, kreeg de onderscheiding 24 april van de burgemeester van Delfzijl. De KNMP droeg haar voor vanwege haar inzet voor het specialisme openbare farmacie en haar betrokkenheid bij de oprichting van opleidingen voor apothekersassistenten.

Ook was Maats-Holm vijf keer voorzitter en vier keer secretaris van de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken. Verder was ze jarenlang lid van de Klachtencommissie Openbare Apotheek. Maats-Holm vervulde ook de functie van vice-voorzitter van het KNMP Hoofdbestuur.

Document acties

Back to top