Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP-campagne medicatiegebruik laaggeletterden

PW Magazine 34/35, jaar 2015 - 21-08-2015
Staatssecretaris van VWS Martin van Rijn lanceert op 7 september de KNMP-campagne ‘Kunt u dat even uitleggen?’ Op deze eerste dag van de Week van de Alfabetisering neemt hij een boek in ontvangst met interviews met laaggeletterden.
KNMP-campagne medicatiegebruik laaggeletterden

Ook opent die dag een tentoonstelling in het Museum van Communicatie in Den Haag en wordt een korte documentaire vertoond over laaggeletterdheid en medicijngebruik. De KNMP werkt hierin samen met het Expertisecentrum Gezondheidsverschillen Pharos en de stichting Lezen & Schrijven.

Doel van de campagne is om veilig medicatiegebruik, ook voor laaggeletterden, te bevorderen. Daartoe dienen tools – zoals gesproken teksten, iconen en animaties – op apo.nl, de vereenvoudigde URL die leidt naar apotheek.nl. De iconen zijn getest bij de doelgroep.

Een ‘woordenboek’ en een begrippenlijst geven eenvoudige uitleg bij de belangrijkste onderwerpen die ter sprake komen in het begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel. Een e-learning voor verpleegkundigen, verzorgenden en apothekersassistenten helpt om laaggeletterde patiënten te coachen in goed medicijngebruik.

Document acties

Back to top