Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

IGZ verlengt verscherpt toezicht op Stichting Driezorg

20-07-2015
Stichting Driezorg in Zwolle, met elf locaties voor ouderenzorg, heeft de kwaliteit van de zorg en de medicatieveiligheid nog onvoldoende verbeterd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) verlengt daarom het verscherpt toezicht met zes maanden.
IGZ verlengt verscherpt toezicht op Stichting Driezorg

Begin dit jaar stelde IGZ de Stichting Driezorg in Zwolle onder verscherpt toezicht omdat cliëntendossiers niet op orde waren en de medicatieveiligheid onvoldoende was.

De inspectie bezocht de stichting vorige maand opnieuw om te toetsen of de gewenste verbeteringen waren doorgevoerd. Uit het onderzoek blijkt volgens IGZ dat er hard is gewerkt om de zorg te verbeteren, zo was de medicatieveiligheid “goed verbeterd”.

Veel beleid was echter nog in ontwikkeling en nog niet geïmplementeerd en geborgd. Patiëntendossiers voldeden nog niet, de deskundigheid van het personeel sloot onvoldoende aan bij de zorgvraag van de cliënten en de stichting had onvoldoende deskundigheid in huis voor het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen, aldus het inspectierapport.

Stichting Driezorg heeft volgens IGZ meer tijd nodig voor het verder verbeteren van de zorg. Driezorg moet de komende tijd de inspectie blijven informeren over de resultaten en de toezichthouder zal de stichting opnieuw bezoeken.

Document acties

Back to top