Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Huisartsen verzetten zich tegen zorgverzekeraars

PW Magazine 12, jaar 2015 - 12-03-2015
Een groep huisartsen eist onder het motto ‘Het roer moet om!’ dat politiek en zorgverzekeraars een andere koers varen. In een manifest vragen ze de zorgverzekeraars om echt te gaan samenwerken, “op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid”. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) steunt de actie.
Huisartsen verzetten zich tegen zorgverzekeraars

Het manifest werd afgelopen woensdag gepubliceerd op www.hetroermoetom.nu en werd dezelfde avond aan de voordeur van het ministerie van VWS gespijkerd en bij enkele zorgverzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland bezorgd. Vrijdagochtend was het manifest door 2.200 huisartsen ondertekend, bijna een kwart van het aantal huisartsen in Nederland.

De huisartsen zeggen namens honderden collega’s de noodklok te luiden “over de geëxplodeerde bureaucratie, over een bejegening door de zorgverzekeraars die is gebaseerd op wantrouwen en op de wettelijk opgelegde onmacht tegenover de vier grote verzekeraars”.

De huisartsen willen op gelijkwaardige wijze onderhandelen met zorgverzekeraars: “Samenwerking moet primair gebaseerd zijn op vertrouwen in hun medische deskundigheid”, aldus het manifest.

Document acties

Back to top