Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

DVN volgt overname kliniek Diabeter kritisch

28-05-2015
Bij de Diabetesvereniging Nederland zijn vragen binnengekomen van bezorgde ouders over Diabeter. Het behandelcentrum voor kinderen en jongeren met diabetes werd onlangs overgenomen door Medtronic, fabrikant van glucosemeters en insulinepompen.
DVN volgt overname kliniek Diabeter kritisch

De ouders maken zich zorgen of hun kinderen straks nog de insulinepomp en toebehoren kunnen krijgen die bij hen passen, schrijft Diabetesvereniging Nederland (DVN) op haar website. De patiëntenvereniging deelt de zorgen van de ouders en geeft aan hierover in gesprek te zijn met de kliniek.

Diabeter-oprichters Henk Veeze en Henk-Jan Aanstoot schrijven zelf in een brief aan hun patiënten – in totaal ongeveer 1600 – dat zij volledig onafhankelijk blijven in de keuze van therapieën en hulpmiddelen. “Medtronic speelt geen rol bij deze keuze en heeft ook de expliciete wens hierbuiten te blijven”, aldus Veeze en Aanstoot.

Met de overname door het Amerikaanse Medtronic verwacht Diabeter – met vestigingen in Rotterdam, Deventer, Veldhoven en Schiphol – haar diabeteszorg uit te kunnen rollen in meerdere landen.

Document acties

Back to top