Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheker verdacht van fraude met hiv-medicatie

01-06-2015
Op verdenking van fraude met declaraties voor hiv-medicatie is vorige week een apotheker aangehouden. Volgens de directie Opsporing van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat het om enkele tonnen.
Apotheker verdacht van fraude met hiv-medicatie

De apotheker uit Oost-Nederland zou in 2013 en 2014 voor tientallen onverzekerde vreemdelingen dure aidsgeneesmiddelen hebben gedeclareerd. Het vermoeden is dat de gedeclareerde medicijnen niet zijn verstrekt.

De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft voor enkele tonnen beslag laten leggen op onroerend goed, bankrekeningen en auto’s. De apotheker verleent sinds begin 2014 geen zorg meer aan onverzekerde vreemdelingen.

Het onderzoek naar de apotheker startte na aangifte door het Zorginstituut Nederland, de instantie die verantwoordelijk is voor uitbetalingen aan zorgverleners die niet-verzekerde vreemdelingen zorg hebben verleend.

De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft een speciaal team dat strafrechtelijke onderzoeken uitvoert naar fraude met zorggelden. Het team zal in de toekomst mogelijk andere vormen van declaratiefraude binnen de farmacie gaan onderzoeken.

Document acties

Back to top