Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zorginnovatieprijs voor Apothekers van Salland

PW Magazine 42, jaar 2014 - 08-10-2014
De Apothekers van Salland hebben de KNMP Zorginnovatieprijs gewonnen voor hun bijdrage aan een online zorgplatform. Op het KNMP Congres, gisteren in de Jaarbeurs, nam apotheker Dirk-Jan Seckel de prijs in ontvangst.

In Raalte communiceren ouderen, mantelzorgers, familieleden en zorgverleners via het online zorgplatform OZOverbindzorg.nl. Alle zorgverleners en familieleden zien op de persoonlijke pagina van de cliënt welke afspraken lopen voor verzorging, behandeling en verpleging.

Apotheker Dirk-Jan Seckel vertelde onlangs in het Pharmaceutisch Weekblad dat het nieuwe kabinetsbeleid de aanleiding is voor het virtuele verzorgingshuis. “In de gemeente Raalte is een verzorgingshuis gesloten en voor ‘lichte patiënten’ zijn minder kamers beschikbaar.”

De zorgverleners bieden nu die zorg zodat ouderen kunnen blijven wonen in het dorp waar ook hun familie en vrienden wonen.

Op korte termijn komt er in Raalte een koppeling tussen de huisarts­ en de apotheekinformatiesystemen. De medicatieoverzichten zijn vanaf dat moment ook in te zien via het zorgplatform. “De thuiszorg kan herhaalmedicatie dan direct bestellen door het aan te vinken in het medicatieoverzicht”, aldus Seckel.

Document acties

Back to top