Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Verbetering

PW Magazine 22/23, jaar 2014 - 26-05-2014

In de vorige aflevering van Geneesmiddelennieuws suggereerde het College ter Bevordering van Geneeskunde dat de fabrikant van pazopanib de aanvraag voor een handelsvergunning heeft ingetrokken voor de indicatie niercelcarcinoom. Deze aanvraag was echter bedoeld voor de indicatie gevorderd ovariumcarcinoom.

Document acties

Reacties

26-05-2014 15:00
Kring-apotheek Swarte zegt:

Op de site van CBG staat dit bericht:

"Overig nieuws CHMP

De aanvraag van een indicatie-uitbreiding bij de handelsvergunning voor Votrient (pazopanib) is ingetrokken. Het ging om de toepassing van het geneesmiddel bij de behandeling van ovariumkanker. De CHMP was op het moment van de intrekking van de aanvraag van mening dat de voordelen van het gebruik van dit middel niet opwegen tegen de risico’s"

Wie suggereert wat? De tekst is voor mij redelijk duidelijk.

Voor de liefhebber uit de notulen van de echte vergadering:

Votrient (EMEA/H/C/001141/II/0022) (pazopanib), Applicant: Glaxo Group Ltd, Rapporteur: Jens Ersbøll, Co-Rapporteur: Pieter de Graeff, “Extension of indication for the maintenance treatment of women with stage II-IV ovarian, fallopian tube or primary periotoneal cancer based on the study VEG110655 (AG-OVAR16).” The CHMP noted the withdrawal of this application

26-05-2014 15:15
A.K.S. Polderman zegt:

Inderdaad heeft het CBG de fout op zijn website ook opgemerkt en hersteld.

Back to top