Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tweede doorstart voor De Thuisapotheek

PW Magazine 05, jaar 2014 - 21-01-2014
De Thuisapotheek maakt na een tweede faillissement eind vorig jaar opnieuw een doorstart. Na de breuk met hun vorige groothandel Brocacef gaan de eigenaren de activiteiten van de landelijke verzendapotheek samen met Pluripharm Groep hervatten.
Tweede doorstart voor De Thuisapotheek

De in Rotterdam gevestigde Thuisapotheek gaat verhuizen naar Alkmaar, de vestigingsplaats van Pluripharm Groep – een landelijk opererende onderneming voor zelfstandige apothekers. Dat maken de oorspronkelijke aandeelhouders, apothekers Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit, vandaag bekend.

Volgens algemeen directeur Jan Dirk Jansen van Pluripharm is er behoefte aan de dienstverlening van deze landelijke verzendapotheek. Hij wil een nieuw concept ontwikkelen voor De Thuisapotheek met daarin ook een rol voor de openbare apotheker, als distributeur en lokale zorgverlener. “We denken daarbij aan een centrale apotheek met een netwerk van partners.”

De Thuisapotheek wordt direct gekoppeld aan de volledig geautomatiseerde central filling-apotheek naast de groothandel Pluripharm in Alkmaar. Door deze automatisering kunnen volgens de nieuwe eigenaren de logistieke kosten van de Thuisapotheek omlaag.

Verder zal de verzendapotheek service gaan leveren volgens farmaceutische zorgprogramma’s van Pluriplus, een dochteronderneming van Pluripharm.

Faillissement

Binnen anderhalf jaar tijd is De Thuisapotheek twee keer failliet gegaan, met nu dus een tweede doorstart. Begin december vorig jaar sloot de apotheek haar deuren vanwege acute liquiditeitsproblemen. Alle ongeveer achtduizend klanten kregen het verzoek over te stappen naar een lokale apotheek. De vijftien medewerkers werden ontslagen.

Groothandel Brocacef had kort voordat het faillissement werd uitgesproken het complete magazijn van De Thuisapotheek leeggehaald. Volgens de groothandel had de apotheek een betalingsachterstand.

Smit en Dannijs namen De Thuisapotheek over van de vorige eigenaar na een faillissement in april 2012.

Document acties

Reacties

28-01-2014 22:11
Kring-apotheek Swarte zegt:

Door onder de naam Thuisapotheek rechtstreeks aan patiënten te leveren kan de Central Filling-apotheek van Pluripharm zich ontdoen van haar illegale status. Zou central filling dan toch een excuus zijn om omzet van een 'lokale' apotheek naar zich toe te halen?

Back to top