Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Schippers investeert in scholing apothekers

PW Magazine 42, jaar 2014 - 08-10-2014
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid investeert in de bijscholing van de huidige generatie openbaar apothekers. Dat heeft zij gisteren aangekondigd op het KNMP Congres in de Jaarbeurs.
Schippers investeert in scholing apothekers

In een videoboodschap vertelde Schippers dat opleidingen heel belangrijk zijn voor apothekers om de omslag te kunnen maken naar de nieuwe eerste lijn. De bijscholing in onder andere therapietrouw en medicatieveiligheid is bestemd voor de huidige generatie openbaar apothekers.

Het ministerie van VWS kan geen mededelingen doen over de hoogte van het bedrag dat de minister investeert. Waarnemend KNMP-voorzitter Marleen Barth sprak in haar jaarrede gisteren in de Jaarbeurs over ‘enkele miljoenen’.

In haar videoboodschap stelt Schippers dat apothekers “ontzettend veel waarde toevoegen aan de zorg” door samenwerking met andere zorgverleners in de eerste en tweede lijn. “We maken op dit moment een grote omslag in de zorg, waarbij de eerste lijn nog veel belangrijker wordt dan nu. Daar liggen voor u de kansen. De mensen in de buurt hebben u nodig in het netwerk van zorgverleners.”

Schippers vertelde verder dat de KNMP bij haar een verzoek heeft ingediend tot erkenning van het specialisme openbare farmacie. Of die erkenning er ook komt, daar liet de minister zich niet over uit. “Zo’n proces gaat volgens een vaste route en ik kijk uit naar de uitkomsten.”

Document acties

Back to top