Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek Rik van der Meer in zwaar weer

PW Magazine 30/31, jaar 2014 - 18-07-2014
De moeilijke positie waarin Apotheek Havinga in Den Haag verkeert, is de reden voor KNMP-voorzitter Rik van der Meer met directe ingang af te treden. De apotheek en de continuïteit van de zorg vragen nu al zijn aandacht. Afgelopen donderdag kondigde hij aan met directe ingang te vertrekken. Hij was anderhalf jaar voorzitter van de KNMP.
Apotheek Rik van der Meer in zwaar weer

Directeur Léon Tinke van de KNMP benadrukt dat er geen bestuurlijke verschillen van mening ten grondslag liggen aan het vertrek van Van der Meer. “De sfeer en de samenwerking met de andere bestuursleden, de besturen van LOA en WSO en het bureau waren uitstekend”, zegt Tinke.

Van der Meer liet vrijdag weten om “persoonlijke redenen” en met pijn in het hart zijn voorzitterschap neer te leggen. Zijn taken worden de komende tijd overgenomen door de andere bestuursleden. Het bestuur heeft respect voor zijn besluit, maar betreurt het vertrek.

Onder het voorzitterschap van Van der Meer is een aantal belangrijke stappen gezet voor de erkenning van apothekers als dé medicijnexpert en zorgverlener naast de patiënt, samen met diens arts en wijkverpleegkundige. Dat blijkt ook uit de vele steunbetuigingen die Van der Meer na zijn besluit heeft ontvangen uit de zorgsector. Ook is onder zijn leiding is de governance van de KNMP ingrijpend gemoderniseerd.

Van der Meer was de eerste in de geschiedenis van de KNMP die met rechtstreekse verkiezingen door de leden werd gekozen. Conform de statuten doet het KNMP-bestuur op 27 augustus een procedurevoorstel met een profielschets aan het College van Afgevaardigden over de invulling van de vacature en de verkiezing voor een nieuwe voorzitter van de KNMP. Het College van Afgevaardigden bestaat uit districtsafgevaardigden en de (vice)voorzitters van de secties binnen de KNMP.

Document acties

Back to top