Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Patiënten houden keuzevrijheid apotheker

PW Magazine 25, jaar 2014 - 13-06-2014
Patiënten mogen zelf blijven uitkiezen bij welke apotheek ze hun geneesmiddelen halen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen minister Schippers van Volksgezondheid met de coalitiepartijen VVD en PvdA, en D66, ChristenUnie en SGP.

De KNMP was een van de partijen die sinds vorig jaar sterk aandrongen om deze keuzevrijheid voor patiënten in de eerstelijnszorg te behouden. KNMP-voorzitter Rik van der Meer is daarom blij “dat de keuzevrijheid van de patiënt om de eigen apotheker te kiezen, mede door onze inzet overeind is gebleven.”

Artikel 13 van de Zorgverzekeringswet stelt dat een zorgverzekeraar niet 100% van de ziektekosten van een patiënt hoeft te vergoeden als die geen contract met die zorgverlener heeft. Schippers liet in 2012 weten dat ze die bepaling wilde schrappen en diende daarop een wetswijziging in.

Het akkoord tussen de vijf Kamerpartijen geldt ook voor huisartsen, logopedisten, tandartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, kraamverzorgers, verloskundigen, wijkverpleegkundigen en diëtisten.

Document acties

Back to top