Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Overzicht legale online-apotheken

PW Magazine 27, jaar 2014 - 03-07-2014
De Europese Commissie (EC) heeft een logo geïntroduceerd waarmee online-apotheken en webshops die legaal geneesmiddelen aanbieden, zich kunnen onderscheiden van malafide geneesmiddelverkopers. Wanneer de patiënt klikt op dit logo, een door groene balken omlijst wit kruis, opent zich de site van de nationale registratieautoriteit.
Overzicht legale online-apotheken

Daarop staat een lijst met alle legale online-geneesmiddelaanbieders uit dat land. De patiënt kan vervolgens zien of de betreffende webapotheek of -winkel hier bij hoort. Op deze manier wil de EC patiënten behoeden voor de aankoop van vervalste geneesmiddelen.

Basis voor dit logo is een Europese verordening tegen geneesmiddelvervalsingen (Directive 2011/62/EU). Op 24 juni 2014 bekrachtigde de EC de introductie hiervan door een zogeheten Implementation Regulation aan te nemen. Deze gaat eind juli 2014 in.

Europese lidstaten krijgen daarna een jaar de tijd om deze regelgeving door te voeren. Halverwege 2015 moeten alle online-apotheken en legale retailers dit logo dus op hun site tonen.

Document acties

Back to top