Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Onderzoek e-health onder vijfduizend patiënten

PW Magazine 28/29, jaar 2014 - 08-07-2014
Philips en Achmea zijn een onderzoek gestart naar zorg op afstand voor patiënten met diabetes, hartfalen of COPD. “Hoe kan e-health bijdragen aan de innovatie van de zorg en het welzijn van de patiënten?” luidt de onderzoeksvraag. De onderzoekers willen in de komende twee jaar vijfduizend patiënten includeren, van wie een derde gebruik zal maken van innovatieve toepassingen van e-health.

Via het interactieve zorgplatform e-Vita, opgericht door Philips en Achmea, kunnen patiënten inzage krijgen in de eigen gegevens die bekend zijn bij hun huisarts en specialist. Ook houden ze hun eigen arts op de hoogte door regelmatig informatie te sturen over bloeddruk, hartslag en gewicht.

E-Vita is volgens Achmea en Philips het eerste initiatief op het gebied van e-health waarbij patiënten rechtstreeks en online verbonden zijn met het huisartsinformatiesysteem en er sprake is van tweerichtingsverkeer. Het zou ook het eerste systeem zijn dat meerdere aandoeningen ondersteunt. Op termijn kan iedere aandoening op e-Vita worden aangesloten.

Document acties

Back to top