Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Internationale ministersconferentie over antibioticaresistentie

PW Magazine 22/23, jaar 2014 - 21-05-2014
Minister Schippers gaat een internationale ministeriële conferentie organiseren om de groeiende antibioticaresistentie te bespreken. Dat maakte de minister 20 mei bekend op de Algemene Vergadering van de World Health Organization (WHO) in Genève.

Deze ministersconferentie vindt op 25 en 26 juni plaats in het Vredespaleis in Den Haag. Schippers sprak in Genève met collega’s uit diverse landen, onder meer uit Brazilië, Oman, Noorwegen, Kenya en Indonesië, en met Margaret Chan, directeur-generaal van de WHO. De Nederlandse minister onderstreepte in een toespraak hoe belangrijk het is om in de strijd tegen antibioticaresistentie op mondiaal niveau samen te werken.

Een rapport dat de WHO op 30 april 2014 werd uitgebracht, onderstreept dat. Daarin uit deze organisatie haar zorgen over de dreigende escalatie van het resistentieprobleem in de wereld.

Europa en Amerika strijden schouder aan schouder tegen de resistentieproblematiek in de Transatlantic Taskforce on Antimicrobial Resistance (TATFAR). Omdat de situatie urgent is, zet deze in 2009 opgerichte taskforce haar werk nog zeker twee jaar voort. Eén van de doelen van de taskforce is om te weten te komen hoe de overdracht van resistentie van dier naar mens kan worden tegengegaan.

Document acties

Reacties

21-05-2014 21:31
J.C. Kortekaas zegt:

Nederlandse varkensboeren zijn een uitstekend studieobject.

Back to top