Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Gerben Klein Nulent nieuwe voorzitter van de KNMP

PW Magazine 51/52, jaar 2014 - 11-12-2014
Gerben Klein Nulent (59) wordt de nieuwe voorzitter van de KNMP. Hij kreeg bij de verkiezingen 80,5% van de 1739 uitgebrachte geldige stemmen. Zijn tegenkandidaat Harry Stulemeijer behaalde 10,5% van de stemmen, zo werd vanmiddag bekendgemaakt tijdens de algemene vergadering van de KNMP.
Gerben Klein Nulent nieuwe voorzitter van de KNMP

Met 35% was de opkomst 2% hoger dan twee jaar geleden, toen oud-voorzitter Rik van der Meer werd gekozen. Klein Nulent zei na de stemming dat hij de plannen van Van der Meer verder vorm wil geven. Hij gaat zich inzetten voor de farmaceutische inhoud, een betere bekostiging en vermindering van de administratieve lasten. “Mijn mandaat geeft me het volle vertrouwen voor de toekomst”, merkte Klein Nulent op.

Klein Nulent treedt morgen aan als nieuwe voorzitter. Hij stopt direct zijn vice-voorzitterschap van de KNMP-sectie Landelijke Openbare Apotheken (LOA) en treedt waarschijnlijk volgende week af als voorzitter van de Associatie van Ketenapotheken (ASKA). Klein Nulent was achttien jaar zelfstandig apotheker in de Rotterdamse wijk Charlois en de afgelopen twintig jaar directeur van Mediq.

Klein Nulent gaat zich de komende jaren inzetten voor goed en veilig medicijngebruik: “We moeten als organisatie duidelijk maken dat apothekers in hun dagelijkse werkzaamheden met artsen en verpleegkundigen alles doen om dat te realiseren.” De nieuwe voorzitter onderstreept het belang van samenwerking: “Cruciaal is de samenwerking tussen zelfstandig gevestigde apothekers en ketenapothekers, maar ook die tussen openbaar apothekers en ziekenhuisapothekers is van groot belang.”

Vice-voorzitter Marleen Barth bedankte Rik van der Meer voor zijn “korte, maar buitengewoon succesvolle” voorzitterschap. Zij noemde daarbij de bestuurlijke vernieuwing die Van der Meer bij de KNMP heeft gerealiseerd, de vorming van LOA en WSO en de “gepassioneerde” aandacht voor opleidingen. Barth: “Als het ministerie van VWS straks het Specialisme Openbare Farmacie erkent, is dat vooral jouw verdienste.”

Van der Meer liet in zijn afscheidsspeech weten dat hij met plezier heeft gewerkt voor de KNMP. Hij dankte iedereen die hem tijdens zijn voorzitterschap had geholpen bij het realiseren van zijn doelen, met name het managementteam en het bestuur: “Het samenwerken met Marleen Barth was een feestje.” Hij had voor zijn opvolger nog een advies: “Aandacht om jonge apothekers op te leiden voor bestuurlijke functies.”

Document acties

Back to top