Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Fusiebesprekingen NVZA en NVPF afgebroken

PW Magazine 35, jaar 2014 - 27-08-2014
De fusiebesprekingen tussen de Nederlandse Vereniging voor Poliklinische Farmacie (NVPF) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) zijn afgebroken. Beide partijen waren in overleg met elkaar en zouden in juni een vergadering houden voor de oprichting voor de nieuwe gezamenlijke vereniging.

Bestuurder Bart van den Bemt van de NVPF zegt desgevraagd dat zijn vereniging besloot om voorlopig niet verder te praten vanwege bestuurlijke discussies in de NVZA, waarvan het bestuur opstapt op 2 september. Van den Bemt: “We willen alleen fuseren met de NVZA als de vereniging en het bestuur stabiel zijn.”

Van den Bemt verwacht dat de gesprekken na de benoeming van een nieuw bestuur op 2 september worden hervat. Van den Bemt: “We hebben gemeenschappelijke belangen. Met de vorming van één nieuwe gezamenlijke vereniging zijn we in staat om eenheid uit te stralen naar de buitenwereld. We zouden de belangenbehartiging kunnen verbeteren en de kwaliteit van de farmaceutische zorg verhogen.”

Voorzitter Bas Drese van de NVZA wil geen commentaar geven.

Document acties

Back to top