Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eersteuitgifte.nl voor begeleiding patiënt

PW Magazine 18, jaar 2014 - 02-05-2014
Met het doel apotheekmedewerkers te ondersteunen bij de farmacotherapeutische begeleiding van patiënten, is de gratis toegankelijke website Eersteuitgifte.nl van start gegaan. De website is een initiatief van apothekers Carlo Schneider en David Wagemaker.

Naast bijsluiters en registratieteksten staan op de website instructievideo’s over het geneesmiddel, animaties over aandoeningen en folders over diverse ziektebeelden. Voor zover beschikbaar zijn er bijsluiters, folders en filmpjes in het Arabisch of Turks.

Apothekers en apothekersassistenten dienen zich één keer te registreren met hun account van het digitale archief apotheekkennisbank.nl.

Na de inlog kan de apotheekmedewerker alle informatie rondom het geneesmiddel en de aandoening mailen naar de patiënt, zodat deze thuis de informatie kan lezen of bekijken. Patiënten kunnen zelf ook inloggen op eersteuitgifte.nl met behulp van het RVG- of het EU-nummer van het geneesmiddel. Via de website kunnen zij bijwerkingen melden bij het Lareb of vragen stellen aan een apotheker.

Document acties

Back to top