Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Brocacef koopt apotheken Mediq

PW Magazine 51/52, jaar 2014 - 09-12-2014
Brocacef Groep neemt Mediq Apotheken Nederland over. Door het samengaan van de twee farmaciebedrijven ontstaat de grootste apotheekketen van Nederland met 335 eigendomsapotheken.
Brocacef koopt apotheken Mediq

Naast de 219 Mediq-apotheken neemt Brocacef Groep ook de groothandel van Mediq Apotheken Nederland over. De naam Mediq Apotheek zal verdwijnen uit het straatbeeld: alle apotheken worden omgebouwd tot BENU Apotheek. BENU is het internationale apotheekmerk van Phoenix Group, de meerderheidsaandeelhouder van Brocacef Groep. BENU Apotheek heeft op dit moment 116 apotheken in Nederland in eigendom.

De diensten voor zakelijke klanten gaan verder onder de naam Brocacef. In Nederland blijft Mediq alleen actief onder eigen naam met het bedrijfsonderdeel Mediq Direct & Institutioneel, leverancier van medische hulpmiddelen in veertien landen.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting zal de overname volgend jaar worden geëffectueerd.

Het is niet bekend wat Brocacef betaalt voor de 219 apotheken en de groothandel van Mediq Apotheken. Over de mogelijke gevolgen voor de ruim vijfduizend medewerkers kunnen de bedrijven op dit moment geen mededelingen doen.

Door het samengaan van Brocacef Groep en Mediq Apotheken Nederland ontstaat een bedrijf op de Nederlandse farmaciemarkt met een omzet van € 2,1 miljard, 5300 medewerkers – Mediq 3100 en Brocacef 2200 – en een landelijk netwerk van 335 eigendomsapotheken.

Bij de BENU-formule zijn 191 apotheken aangesloten op franchisebasis. Mediq Apotheken Nederland heeft 26 franchise-apotheken en 42 partner-apotheken. Het is niet bekend wat de overname voor gevolgen heeft voor deze aan Mediq verbonden apotheken.

Mediq blijft vooralsnog gevestigd in het hoofdkantoor langs de A2.

Document acties

Reacties

09-12-2014 12:18
J.C. Kortekaas zegt:

Consolidatie in de branche duidt op teruglopende marges.

Back to top