Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Belastingdienst: 6% BTW op eerste-uitgiftegesprek

PW Magazine 11, jaar 2014 - 07-03-2014
Op de separate zorgprestatie eerste-uitgiftegesprek is het lage BTW-tarief van 6% van toepassing. Dat heeft de Belastingsdienst - na tussenkomst van de KNMP - in een brief aan apotheker Bart Smals van Apotheek de Klipper in 's-Gravenzande bevestigd. Elke apotheek in Nederland kan zich beroepen op dit standpunt van de Belastingdienst.

Hiermee komt hopelijk een einde aan de verwarring die was ontstaan onder apothekers over de declaratie van BTW voor het eerste-uitgiftegesprek. Enkele zorgverzekeraars verwachten namelijk dat de apotheek deze prestatie zonder BTW declareert. Bovendien hebben enkele zorgverzekeraars de in rekening gebrachte BTW op de uitbetaling in mindering gebracht.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is namens haar leden van mening dat het eerste-uitgiftegesprek vrij moet zijn van BTW. De KNMP heeft ZN nu opgeroepen dit standpunt in te trekken en roept zorgverzekeraars op de BTW-correcties op farmaceutische zorgprestaties te staken. Zorgverzekeraars zouden eerdere correcties moeten terugdraaien en rechtmatige vergoedingen alsnog moeten betalen aan apotheken.

De KNMP benadrukt dat de met apotheken afgesloten contracten geen enkele aanleiding geven de BTW over de vergoedingen te corrigeren.

Document acties

Reacties

07-03-2014 17:38
Kring-apotheek Swarte zegt:

De brief is niet gericht aan de KNMP, maar aan Apotheek de Klipper BV, t.a.v. B.M.G. Smals.
Nergens in de brief wordt de KNMP ook maar genoemd.

http://www.knmp.nl/downloads/nieuws/BriefvandeBelastingdienstover1euitgiftegesprek.pdf

Back to top