Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

FIP-award voor KNMP'er Frans van de Vaart

PW Magazine 37, jaar 2014 - 01-09-2014
Manager Frans van de Vaart van de KNMP heeft op het jaarlijkse congres van de International Pharmaceutical Federation (FIP) in de Thaise hoofdstad Bangkok gisteren een onderscheiding gekregen voor zijn vele verdiensten voor de farmacie in de wereld. FIP-president Michel Buchmann heeft Van de Vaart een FIP Fellowship voor ‘practice’ overhandigd.
FIP-award voor KNMP'er Frans van de Vaart

De FIP geeft een dergelijke award aan mensen die via de apothekersorganisatie hebben bijgedragen aan de vooruitgang van de farmacie op wetenschappelijk of uitvoerend terrein. “Ze hebben een sterke leidende rol vervuld en zich onderscheiden op deze gebieden”, aldus het reglement van de FIP.

Van de Vaart zei in Bangkok “zeer trots” te zijn op de award. De laatste KNMP'er die een onderscheiding kreeg was voormalig voorzitter Dick Tromp. Van de Vaart ziet als directe aanleiding voor de award zijn inspanningen voor het samengaan van de organisaties van apothekers en industrie op het gebied van kwaliteitsonderzoek van geneesmiddelen. Vijf jaar geleden begon Van de Vaart aan dit karwei en vorig jaar rondde hij deze samenvoeging af.

Van de Vaart vindt het een eer om “in een rijtje te staan van mensen die dit jaar awards hebben gekregen. Zoals professor Tsuneji Nagai uit Japan, dat is voor mij een heel grote naam.” De KNMP’er heeft al een plek bedacht voor zijn prijs: thuis op zijn werkkamer.

Het 74ste internationale congres van de FIP duurt nog tot en met donderdag 4 september en heeft als hoofdthema ‘Betere beschikbaarheid van medicijnen en apothekers’.

Document acties

Back to top