Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheken Oost-Nederland doelwit van Vichy-dieven

PW Magazine 04, jaar 2014 - 16-01-2014
Vanuit diverse plaatsen in Oost-Nederland komen meldingen binnen van apotheken waar Vichy-producten zijn gestolen. De werkwijze lijkt steeds dezelfde: twee jongemannen hangen wat rond in de apotheek en vullen hun rugzakken met cosmeticaproducten.
Apotheken Oost-Nederland doelwit van Vichy-dieven

Vorige week waren de dieven op bezoek in Service Apotheek Hasselt. Twee jongemannen kochten een doosje paracetamol en vroegen een bijsluiter van pantoprazol. Terwijl de assistent een kopie maakte van de bijsluiter sloegen ze hun slag.

“Ze gaan echt heel grof te werk”, vertelt apotheker Jaap Uithof van Apotheek Hasselt. Uithof was op het moment van de diefstal zelf niet aanwezig in de apotheek. “Anders was het zeker anders gelopen. Je moet ze hinderlijk volgen.”

Uithof waarschuwde direct de apotheken in zijn omgeving met een e-mail, plaatste een waarschuwing op Twitter en werd benaderd door RTV Oost, die in zijn apotheek opnames maakte.

Ook deed hij aangifte bij de politie. “Ik hoop dat de politie iets gaat doen want inmiddels zijn diverse apotheken slachtoffer van deze dieven. Misschien moeten we gezamenlijk actie ondernemen als apothekers.” Volgens Uithof beschikken de apotheken over goede bewakingsbeelden waarop de mannen heel goed te zien zijn.

Politie

Naast Hasselt zouden apotheken in onder andere Dronten, Harderwijk, Enschede en Almere bezoek hebben gehad van de Vichy-dieven. Hoeveel apotheken inmiddels aangifte hebben gedaan is niet bekend bij Politie Oost Nederland. Wel bevestigt de politie inmiddels een sporenonderzoek te zijn gestart.

De camerabeelden uit de apotheken worden nu getoond bij de dagelijkse briefing van de politie. Blijkt er inderdaad sprake te zijn van een landelijk opererende groep, dan kan de politie besluiten de beelden aan te bieden aan Opsporing Verzocht.

Ook bij de KNMP zijn inmiddels meerdere meldingen binnengekomen van diefstal van Vichy-producten. De koepelorganisatie heeft echter nog geen goed overzicht van de omvang en roept apothekers op de diefstal te melden. Ook adviseert de KNMP vooral aangifte te doen van de diefstal bij de politie.

Document acties

Back to top