Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Actavis neemt Botox-fabrikant Allergan over

PW Magazine 48, jaar 2014 - 18-11-2014
Het Britse bedrijf Actavis neemt het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Allergan over voor $ 66 miljard (€ 53 miljard). Daarmee is het sectorgenoot Valeant Pharmaceuticals te snel af, omdat ook dat bedrijf de producent van onder meer Botox wilde kopen.

De raden van bestuur van beide ondernemingen zijn gisteren akkoord gegaan met de overname. Veel beleggingsexperts verwachten dat het nieuwe bedrijf volgend jaar een omzet van ongeveer € 18,5 miljard zal behalen, waarmee het in het top tien komt van grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, gemeten in omzet. Actavis produceert onder andere Androderm, Asacol, Namenda en Trelstar.

Het nieuwe bedrijf groeit volgend jaar in omzet met 20 à 25%. Naast Botox en ander plastisch chirurgisch materiaal verkoopt Allergan dermatica, urologische en centraal werkende geneesmiddelen. "De acquisitie creëert de snelst groeiende onderneming ter wereld op het gebied van gezondheid, zegt CEO en president Brent Saunders van Actavis.

Gisteren werd ook bekend dat Pfizer voor ongeveer € 680 miljoen van het Duitse Merck Kgaa de rechten koopt van een nieuw oncologisch immunotherapeuticum, dat bekend staat als MSB001071BC. Beide bedrijven willen het middel sneller op de markt brengen. Daarom heeft Pfizer besloten hierin een bedrag van maximaal € 1,2 miljard te investeren.

Document acties

Back to top