Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Actavis biedt € 18 miljard voor Forest Laboratories

PW Magazine 09, jaar 2014 - 18-02-2014
Het Ierse farmaceutische bedrijf Actavis wil zijn Amerikaanse branchegenoot Forest Laboratories overnemen voor $ 25 miljard (€ 18,2 miljard). Dat heeft de op Ranbaxy na grootste generieke producent van medicijnen vanmiddag bekendgemaakt.

Actavis en Forest vormen samen een bedrijf met een omzet van ruim € 11 miljard. Forest maakt onder andere de antidepressiva Lexapro (escitalopram), Bystolic (nebivolol) tegen hoge bloeddruk en het geneesmiddel Namenda (memantine) voor behandeling van de ziekte van Alzheimer.

Actavis is de laatste jaren sterk gegroeid door overnamen. Vorig jaar nam het bijvoorbeeld de Ierse geneesmiddelenproducent Warner Chilcott over voor € 6,2 miljard en het jaar ervoor kocht het Watson Pharmaceuticals.

Ook Forest was bezig zich te versterken. Onlangs rondde dit bedrijf de acquisitie van Aptalis af, dat € 2,1 miljard kostte. Aptalis heeft middelen op de markt voor de behandeling van gastro-intestinale aandoeningen en taaislijmziekte.

Met Forest Laboratories ging het de afgelopen tijd minder. Het bedrijf leed het laatste boekjaar verlies. Het introduceerde wel recent het antidepressivum Viibryd (vilazodon) en Daliresp (roflumilast), maar volgend jaar loopt het patent op Namenda af.

Document acties

Reacties

19-02-2014 08:59
Kring-apotheek Swarte zegt:

Generieke namen s.v.p..
Viibryd, Daliresp?

Is dit bericht een advertorial?

En is Ranbaxy de grootste genieke producent?
Ik betwijfel het.

20-02-2014 16:04
J.C. Kortekaas zegt:

Actavis staat in 2012 op 3, Ranbaxy op plaats nummer 7. TEVA is eerste.

http://pharma.about.com/od/Generics/a/Top-Generic-Drug-Companies.htm

Back to top