Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

440 onderzoeksbanen weg bij MSD in Oss

PW Magazine 06, jaar 2014 - 31-01-2014
MSD is van plan 440 banen te schrappen in het ontwikkelingscentrum in Oss, het Development Center Oss (DCO). Het concern verwacht de komende jaren minder nieuwe geneesmiddelen op de markt te brengen, waardoor het budget voor research & development moet worden verminderd, zo heeft MSD laten weten.

Ook wil de onderneming haar investeringen gerichter inzetten, voor een beperkter aantal nieuwe medicijnen.

MSD heeft onderzoek laten doen naar mogelijke alternatieven voor deze reorganisatie, maar dat heeft volgens het bedrijf geen mogelijkheid opgeleverd om significant en duurzaam banen te behouden. De eerste banen zullen in de tweede helft van dit jaar verdwijnen, de reorganisatie zal naar verwachting eind 2016 zijn afgerond. Daarna resteren nog dertig arbeidsplaatsen op het gebied van research & development.

In andere landen waar MSD is gevestigd vervallen ook banen op het gebied van onderzoek. Oss blijft de locatie voor Pharmaceutical Operations, de wereldwijd belangrijkste MSD-locatie voor hormonale geneesmiddelen (voor anticonceptie en vruchtbaarheid) en Biotech, waar grondstoffen worden gemaakt voor onder meer kankergeneesmiddelen.

Bestuursvoorzitter Mirjam Mol van MSD Oss en leider van DCO liet weten dat de “ingrijpende boodschap” haar “enorm raakt”.  Mol was ervan overtuigd dat de reorganisatie van drie jaar geleden een nieuwe toekomst zou bieden: “Helaas is het steeds moeilijker een geneesmiddel bij de patiënt te krijgen.”

MSD is een onderdeel van Merck & Co, met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten staat. Na de reorganisatie blijven er ruim 1500 mensen werken bij MSD Oss. In totaal werken er 4500 voor MSD in Nederland: in Haarlem en Boxmeer werken ook nog 3000 medewerkers.

Document acties

Back to top