Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Uitbreiding indicaties

PW Magazine 35, jaar 2013 - 28-08-2013
De CHMP heeft ingestemd met uitbreiding van de indicaties van canakinumab, ustekinumab, golimumab, aflibercept, darunavir, eltrombopag en zonisamide.

Canakinumab (Ilaris) mag nu ook gebruikt worden voor de behandeling van actieve systemische juveniele idiopathische artritis bij kinderen vanaf 2 jaar die onvoldoende reageren op NSAID’s en systemische corticosteroïden.

De indicatie van ustekinumab (Stelara) wordt uitgebreid naar de behandeling van artritis psoriatica die niet voldoende reageert op behandeling met andere DMARD’s .

Golimumab (Simponi) mag nu ook gebruikt worden voor de behandeling van matige tot ernstige vormen van colitis ulcerosa bij volwassenen die onvoldoende reageerden op standaardtherapie.

De indicatie van aflibercept (Eylea) wordt uitgebreid met de behandeling van secundair maculaoedeem ten gevolge van central retinal vein occlusion (CRVO).

Darunavir (Prezista) mag nu ook gebruikt worden bij niet eerder behandelde adolescenten vanaf 12 jaar met een gewicht van ten minste 40 kg.

Eltrombopag (Revolade) heeft als nieuwe indicatie de behandeling van trombocytopenie bij volwassen patiënten met chronische hepatitis C-infectie waarbij het aantal trombocyten zo laag is dat een behandeling met interferon niet gestart kan worden.

Zonisamide (Zonegran) mag nu ook gebruikt worden als aanvullende behandeling van partiële epileptische aanvallen bij adolescenten en kinderen vanaf 6 jaar.

Bron: CBG

Document acties

Back to top