Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Service Apotheek: een op vijf medicijnen kan gestopt

PW Magazine 26/27, jaar 2013 - 19-06-2013
Patiënten kunnen stoppen met een op de vijf geneesmiddelen die zij gebruiken. Dat blijkt uit een analyse van de medicatiebeoordelingen die Service Apotheken in de afgelopen twee jaar hebben uitgevoerd.

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy en het VUmc hebben de resultaten onderzocht van 4800 medicatiebeoordelingen die in 2011 en 2012 zijn uitgevoerd door Service Apotheken. De belangrijkste conclusie is dat een op de vijf geneesmiddelen kan worden gestopt. Geneesmiddelen die in het verleden ooit zijn voorgeschreven, blijken lang niet altijd meer nodig te zijn. Naast het gebruiksgemak voor de patiënt betekent dit volgens Service Apotheek minder verspilling en een besparing op zorgkosten.

Bij de medicatiebeoordeling hebben de Service Apothekers in samenspraak met arts en patiënt de farmacotherapie geëvalueerd, op basis van farmaceutische, medische en gebruiksinformatie.

Klanten van Service Apotheken beoordelen de medicatiebeoordeling met gemiddeld een 8,3. Deze score en de gemiddelde score die klanten geven aan de dienstverlening door Service Apotheken zijn sinds kort realtime beschikbaar op de website van de apotheekorganisatie.

Inmiddels zijn er meer dan 50.000 reacties geregistreerd, met een gemiddelde waardering van 8,1. De scores van de individuele Service Apotheken zijn ook realtime te zien op de eigen websites van de apotheken. Inmiddels bieden 250 van de in totaal 375 Service Apotheken deze mogelijkheid.

Document acties

Back to top