Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Mediq opent servicepunt in supermarkt Jumbo

PW Magazine 13, jaar 2013 - 21-03-2013
Mediq Apotheek opent eind maart een servicepunt in een Jumbo Foodmarkt in Breda. Klanten kunnen daar zeven dagen per week terecht voor herhaalmedicatie of een eerste uitgifte.
Mediq opent servicepunt in supermarkt Jumbo

Het Mediq Servicepunt is gevestigd in een Jumbo Foodmarkt, een supermarkt met een vloeroppervlakte van meer dan zesduizend vierkante meter. De winkel is zeven dagen per week geopend tot 22.00 uur en op zondag tot 17.00 uur. Gedurende deze tijden is ook het Mediq Apotheek Servicepunt geopend voor het afhalen van geneesmiddelen en de aankoop van zelfzorgmiddelen.

Klanten kunnen bij de huisarts aangeven dat ze hun geneesmiddel de volgende dag willen afhalen bij dit servicepunt. Of ze leveren het recept in bij het servicepunt en komen de volgende dag terug.

De eerste tijd zijn dagelijks tussen 12.00 en 15.00 uur apothekersassistenten aanwezig in het Mediq Servicepunt en regelmatig ook een apotheker. Buiten deze tijden geeft het personeel van de supermarkt de gesealde zakjes met geneesmiddelen aan de klant.

Voor vragen over de medicatie kan de klant via een directe telefoonlijn in het servicepunt contact opnemen met de apotheek: Mediq Apotheek Bredero in Breda. Klanten kunnen in deze Jumbo ook terecht voor een eerste uitgifte. Levert de klant daar zijn recept voor een eerste uitgifte af, dan neemt de apotheker zo snel mogelijk contact op met de klant voor een telefonische of face-to-face-instructie. Vervolgens kan de klant het geneesmiddel ophalen in het servicepunt.

Experiment

Verder besteedt Mediq op de winkelvloer ook regelmatig aandacht aan een actueel gezondheidsthema, zoals hooikoorts, hoge bloeddruk en diabetes. In het najaar kan het winkelend publiek bloedsuiker laten testen in het servicepunt. Ook geeft Mediq voorlichting over gezond leven en diabetes.

Mediq wil met dit servicepunt inspelen op de marktontwikkelingen en de klant ruimere tijden bieden om zijn geneesmiddelen op te halen. Het afhaalpunt in Breda is een experiment. Bij gebleken succes opent Mediq meerdere servicepunten in het land.

Jumbo gaat ook samenwerken met het Amphia Ziekenhuis in Breda. De supermarkt en het ziekenhuis zullen diverse onderwerpen op het gebied van gezonde voeding onder de aandacht brengen. Op de winkelvloer lopen regelmatig diëtisten rond om het belang van gezond leven en verantwoorde voeding te benadrukken.

Document acties

Reacties

22-03-2013 11:16
J.C. Kortekaas zegt:

Circa 25 jaar geleden opende een jaargenoot van mij een satellietapotheek in het winkelcentrum In de Boogaard te Rijswijk. Omdat hij achterin plaatsnam in een bestaande Etos-vestiging, was de tevreden top van Ahold bij de opening glunderend aanwezig.

Door de hechte samenwerking tussen hoofdvestiging en satellietapotheek kregen de patiënten een optimale service. Achter in de zaak bij het apotheekgedeelte konden ze deskundig zelfzorgadvies krijgen inclusief medicatiebewaking. Het publiek was zeer enthousiast en de apotheek werd een succes.

Etos had het paard van Troje binnengehaald. Handverkoop werd verkocht achter in het pand bij de apotheek. Dit temeer omdat de apotheek goedkoper is. 30 Loratadine kosten vandaag in de apotheek 7 euro en 12 euro bij de dure ETOS.

De combinatie ging dus aan het succes ten onder.

Jumbo speelt ook gevaarlijk spel. 7 Tabletten loratadine(Allerfre) kosten 5 euro. 30 Tabletten loratadine, geseald uit de apotheek 12 euro. Etos hield heel lang vol dat de combi een succes was door stijgende parfumerie omzetten. Jumbo doet er verstandig aan het eigen schapje zelfzorg naar achter het apotheekfront te verplaatsen om slimme klanten tegemoet te komen.

Een van de 7 slogans van Jumbo is immers:

“U bent bij Jumbo altijd het goedkoopste uit. Vaste prijs elders toch lager? Dan passen we de prijs aan en krijgt u als dank het product gratis! Wijkt de kassaprijs af van de schapprijs? Ook dan krijgt u het product gratis.”

Back to top