Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Medicijnjournaal over nieuwe geneesmiddelen

PW Magazine 43, jaar 2013 - 17-10-2013
Het Instituut voor verantwoord medicijngebruik (IVM) is een maandelijks audiovisueel journaal gestart over geneesmiddelen. Het Medicijnjournaal praat huisartsen en apothekers in ongeveer tien minuten bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe medicatie.

Met het maandelijkse journaal wil het IVM huisartsen en apothekers praktische informatie bieden zodat zij makkelijker de meerwaarde van nieuwe geneesmiddelen kunnen bepalen. Volgens het instituut richten registratiehouders zich de laatste jaren namelijk vooral op specialisten bij de introductie van nieuwe geneesmiddelen. Hierdoor ontbreekt het huisartsen, die in de praktijk ook met deze middelen te maken krijgen, aan bruikbare informatie.

De journaals zijn te bekijken via de website van het IVM: medicijngebruik.nl.

In het eerste journaal werd onder andere aandacht besteed aan de plaats van directe orale anticoagulantia bij de behandeling van atriumfibrilleren.

Het IVM werkt voor de journaals samen met onder andere Het Nederlands Huisartsen Genootschap, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en het College voor zorgverzekeringen. Het ministerie van VWS en zorgverzekeraar VGZ maken de journaals financieel mogelijk.

Document acties

Back to top