Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Forse daling van bedrijfsresultaten apothekers

PW Magazine 08, jaar 2013 - 12-02-2013
Een kwart van de apothekers heeft vorig jaar zijn bedrijfsresultaat zien dalen met 10%. Bij 28% nam het bedrijfsresultaat zelfs af met 15% of meer. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Zorgmonitor 2013 van de KNMP, die werden bekendgemaakt op de eerste ledendistrictsbijeenkomst van dit jaar in Dordrecht van 12 februari.

De meesten van de 400 apothekers die de enquête hebben ingevuld, verwachten dit jaar een verdere daling. Uit het onderzoek blijkt dat bij 87% van de apothekers de werkdruk toeneemt en 86% meer administratieve lasten ervaart. Bij 60% van de apotheken zijn de wachttijden vorig jaar toegenomen en twee derde van de ondervraagden kreeg te maken met agressie aan de balie. Over twee weken maakt de KNMP de definitieve resultaten bekend van de Zorgmonitor 2013.

Jean Hermans, manager Beleid en Verenigingszaken van de KNMP, legt de resultaten van de Zorgmonitor ook voor aan het duo Rinnooy Kan en Reibestein, de verkenners die in opdracht van minister Schippers van Volksgezondheid de situatie in de farmacie bestuderen en eind deze maand hun bevindingen presenteren.

KNMP-voorzitter Van der Meer sprak over enkele plannen waarmee hij bezig is, onder andere de vorming van een groep apothekers die de media te woord kunnen staan, de zoektocht naar een politiek lobbyist (“De gesprekken met kandidaten zien er goed en serieus uit”), de vorming van de federatie en hij riep de leden op om initiatieven te nemen om hun positie te verbeteren. “We moeten niet achterover leunen, maar nieuwe dingen oppakken”, zei de KNMP-voorzitter.

“Uit het eerste gesprek met Rinnooy Kan en Reibestein werd mij duidelijk dat ze niet houden van achteroverleunen”, vertelde Van der Meer. “Als we telkens pas reageren als bijvoorbeeld eerst huisartsen of specialisten iets doen, worden we een soort parkeerwachter. We moeten proactief zijn als het gaat om samenwerking met specialisten en artsen.”

Document acties

Back to top