Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Petitie: 50.000 handtekeningen voor homeopathie

PW Magazine 16, jaar 2013 - 05-04-2013
Op homeopathische zelfzorgmiddelen moet weer vermeld worden waarvoor ze zijn bedoeld. Dat stelt de stichting Voor Vrije Keuze in de petitie ‘Handen af van de homeopathie’, die inmiddels door 50.000 mensen is getekend.

De stichting Voor Vrije Keuze is een campagne gestart voor het behoud van informatie over homeopathische zelfzorgmiddelen. Minister van VWS Edith Schippers heeft onlangs bepaald dat op de verpakking van homeopathische middelen de werking niet langer mag worden vermeld. Wetenschappelijk bewijs stelt de minister als voorwaarde voor vermelding omdat volgens haar dat nu eenmaal de essentie is van de geneesmiddelregelgeving: wanneer een fabrikant een werking claimt, moet die werking ook worden onderbouwd.

Volgens de stichting Voor Vrije Keuze vindt 70% van de Nederlanders dat het door deze maatregel moeilijker is een homeopathisch zelfzorgmiddel aan te schaffen. Slechts 9% van de Nederlanders vindt het een goede maatregel.

Naast de vermelding op de verpakking wil de stichting ook de communicatie over de werking van homeopathische middelen weer mogelijk maken, zodat de keuzevrijheid van gebruikers van zelfzorgmiddelen wordt hersteld.

De in maart 2013 opgerichte stichting Voor Vrij Keuze zet zich in voor de bevordering van het recht op vrije keuze en het recht op eigen verantwoordelijkheid van kinderen, jongeren en volwassenen. Volgens de stichting leven wij in een tijd van toenemende overheidscontrole; dit leidt tot meer en meer regels. Hierdoor wordt de eigen verantwoordelijkheid van mensen steeds meer ingeperkt.

Document acties

Reacties

08-04-2013 09:31
J.C. Kortekaas zegt:

In de reclameblokken van de televisie worden deze verboden aanprijzingen van de homeopathische preparaten wel in volle glorie aangeprezen met beeld en geluid. Maasje in de wet, niet op het doosje wel op de kijkbuis.

Back to top