Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ziekenhuisapothekers in opleiding: geen eigen bijdrage

PW Magazine 34, jaar 2012 - 14-08-2012
De VAZA, de vereniging van ziekenhuisapothekers in opleiding, luidt samen met de organisatie voor artsen in opleiding tot medisch specialist (aios) de noodklok. Reden daarvoor is een voorstel van de overheid om aios een forse eigen bijdrage te laten betalen voor hun opleiding.

De ziekenhuisapothekers in opleiding zitten in hetzelfde schuitje want de bekostiging van hun opleiding valt onder dezelfde regeling als die van de aios. “Als VAZA zijn we het niet eens met de plannen van de overheid. Daarom hebben we besloten ons aan te sluiten bij de acties van De Jonge Orde en de LVAG”, zegt Lieke Winkelmolen, bestuurslid maatschappelijke zaken bij de VAZA.

De aios zijn bevreesd dat de voorgenomen eigen bijdrage – ongeveer € 13.000 op jaarbasis – de kwaliteit van toekomstig specialisten onder druk zet. “Niet iedereen kan het financieel opbrengen om dan nog een specialisatie te gaan doen. Dat werkt foute selectie in de hand. Verder is de baanzekerheid niet meer zo als voorheen en verkeren aios vaak in een turbulente levensfase. Denk bijvoorbeeld aan de start van een gezin en het kopen van een eerste huis.”

De VAZA doet daarom mee aan een actieavond die De Jonge Orde en de LVAG heeft georganiseerd op 22 augustus in het LUMC in Leiden. Winkelmolen: “Op deze avond willen we onze argumenten tegen de eigen bijdrage delen met de politiek en de samenleving.”

Meer informatie over deze avond is te vinden op de site van De Jonge Orde. De VAZA roept haar leden op bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Document acties

Back to top