Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Weer nep-bevacizumab in VS

PW Magazine 16, jaar 2012 - 05-04-2012
De Amerikaanse geneesmiddelautoriteit, de FDA, meldt dat nog een counterfeitversie van bevacizumab in omloop is in de Verenigde Staten.

Deze keer gaat het om een fake-versie van Altuzan, bevacizumab, 400 mg/16 ml, geproduceerd door Roche. Dit middel is goedgekeurd voor gebruik in Turkije maar niet in de Verenigde Staten. In de namaak-ampullen ontbreekt de werkzame stof.

Volgens de FDA betrokken medische centra de nep-Altuzan van buitenlandse leveranciers zoals Richards Pharma, Warwick Healthcare Solutions en Ban Dune Marketing.

De meeste, zo niet alle, van de producten die deze distributeurs verhandelen zijn niet goedgekeurd door de FDA, zo stelt de geneesmiddelenautoriteit. De FDA roept medische centra op geneesmiddelen verkregen via deze leveranciers niet langer te gebruiken.

Het is niet de eerst keer dat er een nepversie van bevacizumab opduikt in de Verenigde Staten. Halverwege februari waarschuwde de FDA al voor een nepversie van Avastin. Later die maand maakte de FDA bekend dat het nepmiddel waarschijnlijk onschadelijk was. Toediening ervan is nutteloos omdat het geen werkzame stof bevat.

Document acties

Back to top