Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Drie keer lintje in farmaciewereld

PW Magazine 19, jaar 2012 - 03-05-2012
Apotheker Martin Favié, ziekenhuisapotheker Hayo Graatsma en oud-voorzitter van Optima Farma Margo Briejer hebben vrijdag 27 april een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijdrage aan de farmacie.

Martin Favié, apotheker in de gemeente Opmeer, oud-KNMP-voorzitter en momenteel directeur Business Care bij VvAA, ontving een lintje voor zijn bijdrage aan de professionalisering van het apothekersvak. Hij heeft en had diverse bestuursfuncties in de farmacie. Favié ontving zijn ridderorde ook voor zijn werk als vrijwilliger en bestuurder op maatschappelijk gebied. Hij was actief binnen de lokale politiek als oprichter en vrijwilliger van de plaatselijke D66.

Ziekenhuisapotheker en oud-KNMP-voorzitter Hayo Graatsma, die de onderscheiding ontving uit handen van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, is geridderd voor zijn inzet voor de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA). Hij is volgens het bestuur van de NVZA te typeren als een ‘rasechte bestuurder die de zaken beschouwt met een helikopterview’. Graatsma was tot 1 juni 2011 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Apotheek Haagse Ziekenhuizen.

Oud-Optima Farma-voorzitter Margo Briejer heeft zich de afgelopen 25 jaar ingezet voor de borging van het vak van apothekersassistent. Zij leverde een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering en kennisvermeerdering in de farmaceutische zorg. Ook heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de opleiding Farmaceutisch consulent en het kwaliteitsregister voor apothekersassistenten in de openbare farmacie.

Briejer was sinds de oprichting in 1986 bestuurslid en van 2000 tot 2012 voorzitter van de Vereniging Optima Farma, de beroepsorganisatie voor apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en farmaceutisch managers.

Document acties

Back to top