Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

App helpt specialisten prijsbewust voorschrijven

PW Magazine 17, jaar 2012 - 17-04-2012
De Orde van Medisch Specialisten wil met een campagne het doelmatig voorschrijven bevorderen. Een app helpt specialisten bij de keuze van therapeutisch gelijkwaardige adviezen.

De campagne ‘Kwaliteit is ook doelmatigheid: schrijf bewust voor’ moet het kostenbewustzijn van specialisten verhogen. Volgens de Orde van Medisch Specialisten (OMS) dreigt de zorg onbetaalbaar te worden door vergrijzing en steeds duurdere medische technologie. Doelmatig voorschrijven kan bijdragen aan een doelmatige besteding van zorgeuro’s.

In 2011 publiceerde de OMS de Leidraad doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen door medisch specialisten. Als vervolg op deze leidraad lanceert de OMS dit voorjaar een app waarmee specialisten in één oogopslag zicht krijgen op therapeutisch gelijkwaardige alternatieven voor geneesmiddelen en de bijbehorende prijzen.

OMS heeft de app ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van VWS. Medische specialisten kunnen ook nu al de kosten van geneesmiddelen raadplegen op de CVZ-website medicijnkosten.nl.

Document acties

Back to top