Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW-debat: wat wil de politiek met de farmacie?

Verkiezingsprogramma's onder de loep in De Rode Hoed

PW Magazine 30/31, jaar 2012 - 19-07-2012
Ruim twee weken voor de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer staat de politiek centraal in het jaarlijkse PW-debat. De specialisten van diverse partijen vertellen wat er volgens hen moet gebeuren op het gebied van farmacie in de komende vier jaar.
PW-debat: wat wil de politiek met de farmacie?

Het jaarlijkse PW-debat staat dit jaar in het teken van de komende Kamerverkiezingen. De grootste politieke partijen in de Tweede Kamer en hun fractiespecialisten voor farmacie zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie in het debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam. Dat vindt plaats op vrijdagmiddag 24 augustus.

>>Meld u nu aan

Het thema van dit PW-debat is ‘Uitdagingen voor apotheker en patiënt’. De KNMP wil samen met andere aanwezige partnerorganisaties van de politieke partijen graag een antwoord op de vraag waar de grootste uitdaging ligt op het gebied van farmacie en apothekers. De KNMP zal op deze debatmiddag ook haar manifest over dit onderwerp presenteren aan demissionair minister van Volksgezondheid, Edith Schippers.

Centraal in het Lagerhuisdebat staan onder meer vragen als ‘Wat verwacht u van andere partijen in de sector?’, ‘Wordt de patiënt beter bediend als die geregistreerd staat?’, ‘Levert marktwerking de patiënt meer op dan samenwerking?’, ‘Waarom bent u tevreden over het resultaat?’ en ‘Moet het preferentiebeleid voortaan zijn gebaseerd op het principe dat de maximumprijzen van de dominante zorgverzekeraar in een apotheek de bovengrens vormen?’

De partners van de KNMP en politici zullen tijdens de debatmiddag in een Lagerhuisopstelling van standpunten wisselen onder leiding van Frits Huffnagel (onder meer ex-fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam en ex-wethouder in zowel Amsterdam als Den Haag). Dit debat vindt plaats in aanloop naar de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer op 12 september. Behalve minister Schippers zijn ook vakpolitici voor farmacie van de grootste partijen uitgenodigd voor deze middag in de Rode Hoed.

Om 14.30 uur gaat de zaal aan de Keizersgracht 102 in Amsterdam open en 15 uur opent Huffnagel de discussie. Om 15.10 uur presenteert de KNMP haar manifest aan (o.v.) demissionair minister Schippers en tot ongeveer 17 uur vindt de discussie plaats met als leidraad de stellingen. Daarna is er gelegenheid deel te nemen aan een borrel.

Document acties

Back to top