Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe apothekerscoöperatie opgericht

PW Magazine 28/29, jaar 2012 - 02-07-2012
Veertig zelfstandige apothekers hebben vorige week de coöperatieve vereniging Pact u.a. opgericht. Pact u.a. wil apothekers helpen bij de onderhandelingen met zorgverzekeraars. Groothandel Pluripharm ondersteunt de vereniging.

Volgens de initiatiefnemers – verspreid door het hele land – heeft het de hoogste prioriteit zelfstandige apothekers te helpen bij het sluiten van een eerlijk contract met zorgverzekeraars, tegen reële tarieven en voorwaarden.

Alleen zelfstandige apothekers die niet te beschouwen zijn als concurrenten kunnen deelnemen aan Pact u.a. Dat heeft volgens de initiatiefnemers als voordeel dat leden in alle vrijheid met elkaar kunnen overleggen.

Apothekers die wel als concurrenten worden beschouwd, kunnen meedoen als aangeslotenen. De leden zijn de baas en zij bepalen hoe en wie namens hen de onderhandelingen verrichten. Toegang tot de vereniging is mogelijk voor alle zelfstandige apothekers en apothekersgroepen zonder verplichte koppeling aan formule of groothandel.

Een belangrijk eerste doel van Pact u.a. is om de vereniging zo snel mogelijk te laten groeien in alle kernwerkgebieden van de grote zorgverzekeraars.

Voor meer informatie zie apothekerspact.nl.

Document acties

Reacties

06-07-2012 00:26
D.T. Hendriksz zegt:

Laat het PACT eerst maar eens de website van VWS bezoeken en de twee nieuwste kamerbrieven lezen; geneesmiddelenbeleid en het conquestor rapport over de WGP.

3.000 euro per jaar neertellen voor deelname aan PACT en afnemen bij Pluripharm kan dan uitblijven. PACT levert een evident gevecht in de achterhoede. Aan de onderhandelingstafel in de Polder wordt de strijd gewonnen en daar ontbreekt de KNMP op schrikbarende wijze: Conquestor heeft volstaan met SFK te raadplegen en de KNMP heeft zich laten passeren. Gezien de inhoud van het Conquestor rapport en het ontstellend gebrek aan kennis bij de onderzoekers is de bijsturing door de experts van KNMP, de werkvloer, duidelijk afwezig. Men leze de 100 pagina's zelf maar.

En Conquestor verwijst naar het Ministerie. Die maakt het beleid, wat er ook gebeurt in de maatschappij. Wat gaat PACT daar tegen doen?

Afschaffing van de Z-index KNMP taxe, prijsinformatie, is per direct noodzakelijk. Zegt ook Conquestor tussen de regels door.

En over de prijsvorming van geneesmiddelen zegt Conquestor ook wat aardigs: daar gaan apotheken helemaal niet over, hebben er geen invloed op en toch leggen zorgverzekeraars hen een maximum prijs op!
Prijsvorming gaat tussen verzekeraars en fabrikanten, met de WGP op de achtergrond voor de specialites!

Dus KNMP? Moet PACT bij jullie aan de bel trekken?

Back to top