Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP draagt Sjaak de Vries voor als nieuwe voorzitter

PW Magazine 41, jaar 2012 - 04-10-2012
Het hoofdbestuur van de KNMP draagt Sjaak de Vries (55) voor als opvolger van Jan Smits, wiens termijn eind volgend jaar afloopt. Dat heeft het secretariaat van de KNMP woensdag bekendgemaakt.

De Vries heeft een ruime staat van dienst in de farmacie. Na het behalen van zijn apothekersdiploma in 1984, hield hij meer dan tien jaar een zelfstandig apotheek in Heerhugowaard.

Vanaf 1995 was hij werkzaam bij Alliance Healthcare, aanvankelijk als directeur marketing en vanaf 2000 als directeur groothandel. In 2003 werd De Vries eindverantwoordelijk voor Alliance Healthcare Nederland en in 2006 werd hij bij Alliance Boots benoemd tot Wholesale directeur Centraal- en Oost-Europa.

Vorig jaar vertrok hij bij Alliance Boots en deed daarna vanuit zijn eigen consultancybureau enkele kleine projecten in de farmazorg. Behalve deze functies was hij tijdens zijn carrière nog commissaris bij een aantal buitenlandse ondernemingen, voorzitter van de raad van commissarissen van Kring-Apotheek en bestuurder bij BG Pharma. De Vries heeft laten weten dat hij bereid is toe te treden tot het hoofdbestuur van de KNMP.

De Vries wil tijdens zijn bestuurstermijn verder werken aan de zichtbare professionaliteit van de apotheker en erkenning daarvoor van de buitenwereld. “Apothekers zijn nog steeds dé geneesmiddelenexpert in de zorgketen”, zegt hij. “Als we die professionaliteit hebben, moet dat worden gehonoreerd.” Ook pleit De Vries voor een grotere duidelijkheid waar de KNMP voor staat: “Professioneel en maatschappelijk, intern en extern.”

De benoeming van De Vries tot voorzitter zal op 18 december worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. In verband met de continuïteit en een effectieve overdracht, is het hoofdbestuur van plan De Vries tijdig in 2013 te benoemen tot opvolger van Smits. De Vries is vrijdag 5 oktober ook aanwezig op het KNMP-congres in Amsterdam.

Document acties

Back to top