Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Innovatieprijs voor zorggroep van apothekers

PW Magazine 01, jaar 2013 - 19-12-2012
Gezondheidscentrum Dillenburg in Alphen aan den Rijn is winnaar van de Achmea Eerstelijns Innovatieprijs. Op de website de-eerstelijns.nl werden de meeste stemmen uitgebracht op deze door apothekers geïnitieerde eerste multidisciplinaire zorggroep.

Gezondheidscentrum Dillenburg kreeg de Achmea Eerstelijns Innovatieprijs 2012 vorige week op het Eerstelijns Gala in Den Bosch. Uit 37 inzendingen van innovatieve organisaties had de jury een top-5 gekozen, waaronder Gezondheidscentrum Dillenburg. Op de website de-eerstelijns.nl, een platform voor strategie en innovatie, brachten de meeste bezoekers hun stem uit op dit gezondheidscentrum.

In Gezondheidscentrum Dillenburg is Apotheek De Hoge Zijde gevestigd. Deze apotheek behoort tot een groep van acht zelfstandige apotheken – genaamd Sprint Apotheken. Deze besloten vennootschap nam in 2009 het initiatief tot de oprichting van een van de eerste multidisciplinaire zorggroepen. Onder de naam Stichting Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Dillenburg stellen zij zich gezamenlijk op als hoofdaannemer van ketenzorg en opereren zij vanuit een volstrekt gelijkwaardige positie.

Samen met huisartsen en fysiotherapeuten ontwikkelen de apothekers multidisciplinaire zorgprogramma’s voor diabetes, COPD en chronische aandoeningen. Patiënten zijn volgens de jury actief betrokken bij hun eigen individuele behandelplan. Dit komt ook tot uiting in betere scores op de prestatie-indicatoren.

Investeren

Voor farmaceutisch manager Cynthia Ettema van Apotheek De Hoge Zijde, coördinator geïntegreerde eerstelijnszorg binnen Gezondheidscentrum Dillenburg, betekent deze prijs een erkenning voor alle energie die door vele medewerkers is gestoken in deze multidisciplinaire samenwerking. Ettema, als farmaceutisch manager ook actief binnen Sprint Apotheken, hoopt dat meer apothekers zullen volgen. “Wie voor zorg betaald wil krijgen, zal eerst moeten investeren. Daar zijn we hier in Alphen aan den Rijn nu al een paar jaar mee bezig”, aldus Ettema.

De prijs die Gezondheidscentrum Dillenburg ontvangt bestaat uit een Award. Daarnaast zal De Eertelijns de winnaar in 2013 volgen via het eigen magazine en de website.

Document acties

Back to top