Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Henk van Vliet weg bij de Nederlandse Zorgautoriteit

PW Magazine 02, jaar 2012 - 03-01-2012
Henk van Vliet verlaat in verband met een reorganisatie de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij stond onder andere aan de basis van de prestatiebekostiging en de vrije prijzen in de farmacie.

De functie van Henk van Vliet bij de NZa komt in het kader van een reorganisatie te vervallen. Henk van Vliet werkte dertig jaar bij de NZa en zijn rechtsvoorgangers Centraal Orgaan Tarieven Gezondheidszorg (COTG) en College Tarieven Gezondheidszorg (CTG).

Bij de NZa was hij raadsadviseur en in de periode 2008-2010 was hij tevens programmamanager farmacie. Hij was onder andere betrokken bij de introductie van de receptregelvergoeding in 1988 en hij eindverantwoordelijk voor de NZa-onderzoeken naar de inkoopvoordelen van apothekers. Ook stond Van Vliet aan de basis van de recente introductie van prestatiebekostiging en vrije prijzen in de farmacie.

Van Vliet is nu actief als ZZP'er in de bekostiging en regelgeving in de zorg. Op die manier wil hij naar eigen zeggen een steentje blijven bijdragen aan de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van zorg.

Hij rekent op opdrachten in de farmacie. “In de farmacie blijven ze me wel tegenkomen. De eerste workshops staan al gepland.”

Henk van Vliet is econometrist. Hij studeerde af op een scriptie over de markt van bètablokkers.

Document acties

Back to top