Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Formule voor veiliger warfarinegebruik

PW Magazine 12, jaar 2012 - 14-03-2012
Een team van wetenschappers, onder leiding van het Intermountain Medical Center in Salt Lake City, heeft een veiliger en meer accurate methode gevonden voor de toediening van warfarine.

Als onderdeel van een wereldwijde studie ontwikkelde en testte het onderzoeksteam een nieuwe formule die genetische factoren combineert met een wiskundig model om artsen te helpen bij de voorspelling van de respons van de patiënt op warfarine.

De onderzoekers ontdekten dat de formule een veiliger en meer accurate doses opleverde bij warfarinegebruikers. Ze hopen dat deze formule helpt om ziekenhuisopnames wegens ernstige bloedingen te voorkomen. De resultaten van hun onderzoek zijn gepubliceerd in Thrombosis and Haemostasis [Thromb Haemost 2012: 107/2 (Feb) pp. 201-395].

Document acties

Reacties

15-03-2012 10:32
J.C. Kortekaas zegt:

Warfarine en de doodstraf zijn typisch Amerikaanse zaken, die in Nederland niet in de handel zijn. Op het KNMP Congres bloedstollend werd door de sprekers trouwens denigrerend gesproken over de Amerikaanse trombosezorg. Niet iets om over te nemen. De Leidse trombosedienst is hier ten lande de beste, al jaren.

Back to top