Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eerste Benu-apotheken geopend in Veldhoven

Iedere week vijf Benu-apotheken erbij

PW Magazine 15, jaar 2012 - 03-04-2012
In Veldhoven zijn vorige week de eerste vier van in totaal tweehonderd Benu-apotheken geopend - de nieuwe naam voor Escura Apotheek en Lloyds Apotheken. Binnen enkele maanden volgt de lancering van het Benu-huismerk voor zelfzorgproducten.

Eigenaar Brocacef Holding voorziet dit jaar alle tweehonderd huidige Lloyds- en Escura-apotheken van de look and feel van het merk Benu-apotheek. De vier Escura-apotheken in Veldhoven zijn nu voorzien van logo, lichtbakken, raamsignering, een nieuwe website; alles volgens de huisstijl van Benu. De bestaande Lloyds- en Escura-apotheken blijven zo veel mogelijk intact. Brocacef bouwt elke week zo’n vier tot vijf apotheken om tot Benu-apotheek.

Nieuw te bouwen apotheken worden volledig volgens de Benu-huisstijl ingericht, inclusief balie, ladekast en schappen. De onlangs geopende apotheek De Zorgmolen in Papendrecht, de vijfde Benu-apotheek, is een voorbeeld van zo’n nieuwe Benu-apotheek.

De dienstverlening van de Escura-apotheken, zoals de herhaalservice, blijft inhoudelijk onveranderd maar krijgt ook een Benu-jasje. Alle Benu-apotheekteams en de medewerkers van het hoofdkantoor in Maarssen zijn gestart met een training klantgericht werken.

Vitamines

In de komende maanden introduceert Brocacef ook het Benu-huismerk in de Nederlandse Benu-apotheken. Om te beginnen vitamines en mineralen, maar later zal de complete lijn zelfzorgproducten in de schappen belanden.

Apotheker Bregje Schellekens van de nieuwe Benu-apotheek de Ligt in Veldhoven verwacht dat door aansluiting bij dit Europese apotheekmerk de slagkracht van de apotheken zal vergroten. “We waren als Escura-apothekers natuurlijk al onderdeel van Phoenix, maar nu hebben we een meer uniforme uitstraling, in heel Europa.”

Naast de vier Benu-apotheken telt Veldhoven nog drie andere apotheken: een politheek en twee zelfstandige apotheken.

Nederland is het eerste land waarin Phoenix Group, meerderheidsaandeelhouder van Brocacef Holding, het merk Benu-apotheek introduceert. Uiteindelijk zullen alle zevenhonderd apotheken op het Europese vasteland die behoren tot Phoenix Group worden omgedoopt tot Benu-apotheek.

Phoenix Group heeft gekozen voor de naam Benu omdat het een korte en krachtige naam is die in verschillende talen gemakkelijk uit te spreken zou zijn. De vogel in het logo van Benu vormt een link naar Phoenix. De vogel staat symbool voor leven, energie en vernieuwing.

Het merk Benu-apotheek is onderdeel van Brocacef Holding, waarvan ook Blockland, Brocacef, Medithuis, Pack4U en ZALV deel uitmaken.

Document acties

Back to top