Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Celstraffen voor geneesmiddelenhandelaars

PW Magazine 34, jaar 2012 - 15-08-2012
Een 30-jarige man en zijn 59-jarige moeder krijgen celstraffen omdat zij jaren lang illegaal slaap- en kalmeringsmiddelen verhandelden. De zoon krijgt twee jaar en de vrouw anderhalf jaar. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald.

Het tweetal verhandelde de geneesmiddelen tussen oktober 2007 en maart 2011. Uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bleek dat ze de geneesmiddelen te koop aanboden via internet. Honderden klanten kochten geneesmiddelen als oxazepam, valium, clonazepam en temazepam. Dat leverde moeder en zoon ruim € 200.000 euro op.

De verdachten kwamen echter niet opdagen tijdens de behandeling van hun zaak. De rechters rekenen hun dat aan omdat ze daarmee tonen geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden. Dat weegt mee in de straf.

De daders werden ontmaskerd nadat de douane pakketten met geneesmiddelen uit Thailand had onderschept. Deze waren aan de daders geadresseerd. Justitie eiste naast gevangenisstraffen ook een boete van 50.000 euro, maar die legde de rechter het tweetal niet op.

Document acties

Back to top