Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bezoekers schrikken van nep-online-apotheek

PW Magazine 07, jaar 2012 - 07-02-2012
Op de nepwebshop medi-plaza.nl plaatsten vorig jaar ruim 18.000 mensen een bestelling en ontvingen een waarschuwing van VWS. Voorlichting over de gevaren van online bestellen van geneesmiddelen blijft volgens het ministerie nodig.

De bezoekers van de nepwebshop van het ministerie van VWS konden slaappillen, antidepressiva, erectiepillen en afslankpillen bestellen. Bij de bestelling kreeg de bezoeker het bericht dat deze online-apotheek nep is. Volgens VWS gaven de bezoekers aan dat ze niet in de gaten hadden dat ze niet bij een echte apotheek aan het bestellen waren. Ze schrokken ervan.

Met de vernieuwde website internetpillen.nl blijft VWS aandacht vragen voor de gevaren van het online bestellen van geneesmiddelen. Volgens het ministerie is dat nodig omdat uit onderzoek blijkt dat ruim 500.000 Nederlanders op internet geneesmiddelen kopen zonder doktersrecept. De verwachting is dat dit aantal stijgt.

Veilig online geneesmiddelen bestellen kan alleen met een geldig recept bij een betrouwbare aanbieder: een gevestigde apotheek met een adres op de website.

Op internetpillen.nl staat informatie over het herkennen van onbetrouwbare aanbieders van internetpillen.

Document acties

Back to top